banner wandelen in de bergen

Wij vertellen je hoe...

Heb je tijdens het skiën last van koude en/of pijnlijke voeten, dan is een dagje in de sneeuw al snel een stuk minder leuk. Als jij één van die mensen bent, is het goed om te weten dat het waarschijnlijk komt door je skischoenen en/of een minder goede bloedcirculatie. Je voeten zijn ver van je hart en romp verwijderd, waardoor het warme bloed hier minder snel en makkelijk komt. Daarnaast kunnen schoenen die te strak of juist te ruim zijn óf een verkeerde pasvorm hebben, ook voor pijnlijke

Goed passende skischoenen
Skischoenen bestaan in allerlei soorten en maten. Het belangrijkste? Ze moeten goed passen en daarmee bedoelen we dat ze echt goed moeten aansluiten. Niet té strak, maar ook zeker niet te ruim. Te strakke skischoenen knellen de doorbloeding van je voeten af, met koude voeten als gevolg. Heb je te ruime skischoenen, dan trek je de buckles waarschijnlijk te strak aan om de schoenen op hun plek te houden of verkramp je je tenen om grip te houden in de schoen. Beide hinderen de doorbloeding van je voeten, waardoor ze koud en pijnlijk worden.

Het is mogelijk: perfect passende skischoenen
Smalle voeten of juist brede voeten die meer ruimte nodig hebben, alle voeten zijn verschillend. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse methodes om een skischoen perfect passend te maken. Het Italiaanse Nordica maakt bijvoorbeeld gebruik van hun unieke ‘Infrared Technologie’, die onder andere toegepast kan worden op de Nordica Sportmachine. Bij deze technologie wordt het materiaal door infraroodstraling door en door verwarmd. Met speciale zuignappen worden drukpunten eenvoudig en duurzaam weggewerkt. Hierdoor wordt de skischoen precies naar jouw voet gevormd, mét behoud van zijn sportieve prestaties! Wil je meer informatie over het aanpassen van je skischoenen? Ga dan naar een wintersportspecialist bij jou in de buurt.

Inlegzolen maken het verschil!
Comfortabel skiën, wie wil dat niet? Elke voet is uniek, met zijn eigen grootte, vorm, volume én afdruk. En precies dát is de gedachte achter het ‘3Feet’ concept van Sidas. Het gerenommeerde Franse merk hanteert drie uitgangsvormen: voeten met een hoge voetboog (High), voeten met een medium voetboog (Mid) en voeten met een lage voetboog (Low). Voeten met een hoge voetboog hebben behoefte aan comfort, ondersteuning van de voetboog en een optimale verdeling van de druk. Voeten met een medium voetboog hebben, naast comfort, behoefte aan versteviging aan de achterkant van de voet en stabiliteit. Voeten met een lage voetboog hebben behoefte aan stabiliteit en ondersteuning van de voetboog. Sidas heeft voor elk voettype een passende inlegzool die perfect in bovenstaande behoeftes voorziet. De inlegzolen zijn voorzien van een comfortabele en duurzame velvet topcover. De EVA pad onder de hiel zorgt voor demping en het aluminium laagje aan de onderkant van de voorvoet werkt isolerend.

100% gevormd naar jouw voeten
Wil je écht perfect passende inlegzolen? Ook dat kan, en wel met de Sidas ‘Custom’ zolen. Hierbij wordt eerst een afdruk van je voeten gemaakt en daarna worden de (vlakke) inlegzolen verwarmd. Deze verwarmde inlegzolen worden vervolgens perfect naar jouw voeten gevormd. De PE topcover zorgt voor goede demping en werkt antibacterieel. Daarnaast zorgen de custom zolen voor comfort, stabiliteit en optimale absorptie van schokken. Hiermee krijg je dus 100% bij jouw voeten passende inlegzolen!